سنسور القایی دسته ای از سنسورهاي بدون تماس هستند كه جهت تشخيص وجود قطعات فلزي استفاده مي شوند. سنسورهاي القايي را مي توان پركاربردترين سنسور مورد استفاده در صنعت ناميد. دليل اين امر سادگي كار با اين سنسورها، هزينه پايين، مقاومت بالا در برابر شرايط نامناسب محيطي و تنوع زياد اين محصول مي باشد. خروجی این سنسورهای در انواع دو سیمه AC ، DC و AC/DC ، سه و چهار سیمه PNP و NPN ، نامور و آنالوگ ولتاژ و جریان می باشد. ضمن اینکه این سنسورها با دو نوع سیم بندی کابلی و سوکتی عرضه می شوند. تنوع جنس بدنه ، دمای عملکردی نرمال و دما بالا، محدوده زیاد ولتاژ عملکرد و تنوع فاصله نامی سنسورهای القایی از دیگر مزایای این سنسور می باشد. ضمناً این سنسورها قابلیت ساخت طبق سفارش مشتری و منطبق با مشخصات ارائه شده توسط مشتری را دارا می باشند. لازم به ذکر است که سنسورهای القایی دارای مشخصه های گوناگونی از قبیل فاصله نامی، هیسترزیس، ولتاژ تغذیه، نحوه نصب و … هستند که در فایل آموزشی در بخش ” مطالب آموزشی ” به طور کامل تشریح شده اند.

سنسورهای خازنی ، دسته ای از سنسورهای بدون تماس هستند که قادر به آشکارسازی اجسام فلزی و غیر فلزی (مانند جامدات، مایعات ، مواد پودری و …) هستند . تفاوت عمده این دسته از سنسورها با سنسورهای القایی توانایی تشخیص اجسام غیرفلزی توسط سنسورهای خازنی می باشد. این سنسورها  از نظر خروجی در انواع دوسیمه AC ، DC و AC/DC و سه و چهارسیمه PNP و NPN تولید می شوند. از مزایای استفاده از سنسورهای خازنی می توان به آشکار سازی همه نوع اجسام فلزی و غیر فلزی ، کنتاکت الکتریکی (بدون نویزهای مزاحم هنگام سویچینگ ) ، سرعت سویچ بالا نسبت به کنتاکت مکانیکی و دارا بودن تنظیمگر به منظور تنظیم فاصله حساسیت سنسور می باشد. ضمن اینکه در انواع سفارشی این سنسور، سنسورهای خازنی با خروجی آنالوگ نیز طراحی و تولید می شوند.

سنسورهای نوری دسته ای از سنسورهای صنعتی هستند که از المان های تشعشع کننده نور با نام فرستنده (Emitter) و گیرنده این امواج (Receiver) تشکیل شده اند. در این نوع سنسورها امواج نوری انتشار یافته توسط قسمت فرستنده سنسور، به طور مستقیم و یا غیرمستقیم توسط قسمت گیرنده دریافت شده و پس از تقویت، در خروجی سنسور ظاهر می شوند. امواج در سنسورهای نوری به صورت مرئی(قرمز)، نامرئی(مادون قرمز) و یا لیزری مورد استفاده قرار می گیرند. سنسورهای نوری در انواع مختلفی طراحی و تولید می شوند که از جمله آنها می توان به سنسورهای نوری یکطرفه، دوطرفه، رفلکتوری، رفلکتوری پلاریزه، سنسور نوری با اثر حذف زمینه، کدرنگ( کنتراست ) و فیبر نوری اشاره کرد. از مزایای استفاده از سنسورهای نوری می توان به عدم وابستگی خروجی سنسور به جنس قطعه، فاصله عملکرد بالا، قابلیت تنظیم فاصله عملکرد و تنوع ساخت اشاره کرد. ضمن اینکه در برخی از انواع این سنسورها، نوع خروجی سنسور یا فاصله نامی سنسور به رنگ جسم مورد نظر وابسته می باشد.

سيستم هاي حفاظتي پرده نوری دسته اي از سنسورهاي نوري هستند كه به منظور حفاظت قسمتی يا تمام اعضاي بدن در محيط هاي داراي ابزار پرخطر مثل اره، دستگاه پرس، ابزار روباتيك، ابزار قطعه گذاري و … مورد استفاده قرار می گيرند. در صورت وارد شدن قسمتي از بدن شخص یا هر جسم دیگر به منطقه حساسیت سیستم ، پرده نوري فرمان توقف ماشين را صادر مي كند و بدينوسيله از بروز حادثه جلوگيري مي گردد. اساس عملكرد سيستم های حفاظتي پرده نوري، ارسال سيگنال هاي نوري پي در پي با فركانس مشخص از فرستنده به سمت گيرنده مي باشد. اگر اين سيگنال در سمت گيرنده دريافت شود سيستم عملكرد عادي خود را خواهد داشت. زماني كه يك يا چند عدد از بيم هاي ارسالي به گيرنده قطع شود، خروجي آن عمل كرده و سيستم به حالت هشدار در مي آيد. اين به معني قرارگيري يك جسم بين قسمت فرستنده و گيرنده سيستم مي باشد. در واقع تا زماني كه جسمي بين قسمت فرستنده و گيرنده پرده نوري قرار نداشته باشد سيستم عملكرد طبيعي خود را خواهد داشت. اما به محض اينكه جسمي (بخشي از اعضاي بدن) بين اين دو قسمت قرار بگيرد خروجي پرده نوري فعال مي شود.

سنسورهای زاویه به منظور اندازه گیری و مانیتورینگ مقدار زاویه و در جهت افزایش بازده و ایمنی پروسه های صنعتی استفاده می شوند. تکنولوژی این سنسورها بر اساس MEMS و برپایه حرکت یک عدد پاندول میکرومکانیکی تعبیه شده درون این قطعه می باشد. سنسورهای زاویه تولیدی شرکت فرانگار تبریز دارای دقت 0.1 درجه و یک عدد خروجی با رزولوشن و دقت بالا می باشند. این سنسورها در دو نوع زاویه ثابت و متغیر تولید می شوند. در نوع زاویه ثابت، محدوده اندازه گیری زاویه ای بین دو مقدار حد بالا و پایین ثابت می باشد به طوری که بین این دو مقدار، خروجی آنالوگ سنسور تغییر می کند. در نوع متغیر، محدوده اندازه گیری زاویه ای قابل تغییر توسط کاربر و در هر زمان می باشد به طوری که حد بالا و پایین اندازه گیری توسط تکنولوژی Teach-in انتخاب می شود و در هر زمان به دلخواه کاربر قابل تغییر است.

سنسورهای سرعت دسته ای از سنسورها هستند که به منظور سنجش مقدار سرعت دوران یک جسم دوار به کار گرفته می شوند. با توجه به اینکه سنجش دقیق سرعت چرخش اجسام یکی از نیازهای مهم در پروسه های صنعتی می باشد، لذا این سنسورها کاربرد فراوانی در صنعت اتوماسیون ایفا می کند. نحوه عملکرد این سنسورها بدین صورت است که با سنجش فرکانس حرکت یک جسم دوار، خروجی متناسب با آن را ارائه می کنند. این خروجی می تواند به صورت پالس با فرکانس متناسب با سرعت چرخش جسم دوار، خروجی آنالوگ سینوسی با فرکانس برابر با سرعت دوران جسم یا خروجی آنالوگ با دامنه متناسب با سرعت دوران جسم باشد. سنسورهای سرعت تولیدی شرکت فرانگار تبریز در دو نوع القایی سرعت و هال افکت سرعت تولید می شوند. ضمن اینکه در انواع خاص، نوع دیگری از سنسور سرعت با تکنولوژی روز دنیا با عنوان سنسور سرعت GMR طراحی و تولید می شود که فاصله نامی و فرکانس عملکرد بسیار بالا از خصوصیات این نوع سنسور سرعت می باشد. هر کدام از این نوع سنسورها دارای خصوصیات منحصر به فرد خود می باشند که در قسمت مقالات آموزشی قسمت سنسورهای سرعت به طور کامل توضیح داده شده اند.

در صنايعي مانند صنعت سيمان و صنایع مشابه، اغلب مواد خام يا پروسس شده بر روي نوار نقاله قرار گرفته و از واحدي به واحد ديگر منتقل مي گردد. هرگاه حركت به دلیل بروز هر نوع مشکل سرعت نوار نقاله کاهش پیدا کرده و یا متوقف شود روند توليد نيز مختل مي شود. اسپيد مانيتور سنسور يا سيستمي است كه بر سرعت حركت خطي و يا دوراني سيستم هاي متحرك نظارت مي كند. این سنسور در دو نوع سنسور القایی اسپید مانیتور و سیستم اسپید مانیتور به صورت Overspeed یا Underspeed تولید می شود که در نوع Overspeed هر گاه سرعت متحرك بيش از سرعت تنظيم شده باشد، خروجي سيستم فعال خواهد بود و در حالت Underspeed برعکس این حالت اتفاق می افتد. ضمن اینکه انواع القایی اسپیدمانیتور و سیستم اسپیدمانیتور نسبت به یکدیگر دارای تفاوت هایی می باشند که در قسمت بروشورهای محصول و قسمت آموزشی سایت بخش اسپیدمانیتور به طور کامل به این موارد اشاره شده است.

به طور کلی سنسورهای سطح در انواع خازنی، نوری، مغناطیسی، پدالی و اولتراسونیک دسته بندی می شوند. البته انواع پیشرفته تری نیز همانند سیستم های تشخیص سطح رادار در سطوح پیشرفته تولید می شود.

سنسورهای سطح خازنی از مکانیزم تشکیل خازن در داخل مخازن بهره می گیرند و به کمک آن سطح مواد داخل مخزن چه مایعات و یا جامدات را به صورت پیوسته یا نقطه ای اندازه گیری می کنند.

پروژکتور لیزری به دو نوع نشان دهنده های لیزری خطی و نشان دهنده های لیزری نقطه ای تقسیم می شود. پروژکتور لیزری خطی، نشان­ دهنده لیزری می­ باشد که در صنایع مختلف، کاربردهای فراوانی دارد. از جمله کاربردهای نشان دهنده های لیزری خطی می ­توان به مشخص کردن خطوط برش و جوشکاری، خط­ کش های صنعتی و آشکارساز عرض در هنگام استفاده از دوربین های صنعتی و موارد مشابه اشاره کرد. لازم به ذکر است که مهمترین مشخصه نشان­ دهنده های لیزری خطی، زاویه انتشار آنها می ­باشد که بسته به این زاویه، خط لیزر تولید شده توسط پروژکتور، عرض های متفاوتی را در فاصله مشخص از هد لیزر، ایجاد خواهد کرد. از نشان دهنده های لیزری نقطه ای نیز در مواردی مانند مشخص کردن نقاط سوراخ کاری در هنگام استفاده از دوربین و موارد مشابه اشاره کرد. ضمن اینکه توان و کلاس این نشان دهنده ها، بسته به نوع ماژول مورد استفاده در آنها، متفاوت می باشد.

سیستم دوبل شیت به منظور شناسایی و آشکار کردن روی هم قرار گیری ورق های فلزی به کار می رود. در صنایعی که به نوعی با ورق های فلزی و یا غیرفلزی سروکار دارند، روی هم قرارگرفتن ورق ها که با سرعت بالا در حال حرکت هستند، صدمات جبران ناپذیری را به بار می آورد. از این رو استفاده از سیستمی که قابلیت تشخیص ورق های دوبل شده را داشته باشد، نیازی اساسی این صنایع به شمار می آید. سیستم دوبل شیت، برای تشخیص ورق های فلزی طراحی و تولید می گردد. مجموعه سیستم دوبل شبت، از یک پروب فرستنده امواج مغناطیسی، یک گیرنده و واحد پردازش و تقویت سیگنال این پروب ها تشکیل می شود. میدان مغناطیسی دریافتی توسط گیرنده در صورت وجود یک ورق، بیشتر از زمانی است که دو ورق بر روی هم قرار می گیرند. سیستم دوبل شیت از اختلاف این میدان در تشکیل سیگنال الکتریکی متناسب بهره برده می شود و یک سیگنال سوییچ ترانزیستوری و یا رله ای فعال می شود.

سنسور شعله ، اساساً بر پایه تشخیص تشعشعات ناشی از ایجاد آتش­های هیدروکربنی، بنا نهاده شده ­اند. شعله هیدروکربنی، معمولا 30 الی 40 درصد از انرژی کل ایجاد شده را به صورت تشعشعات الکترومغناطیسی در رنج­های طیفی UV، مرئی و IR، از خود ساطع می­ کند که همین امر پایه و اساس طراحی سنسورهای آشکارساز شعله را تشکیل می­ دهد. بنا به دلایل اشاره شده، حسگرهای شعله به دسته­ های مختلفی تقسیم می شوند که عبارتند از: سنسور های شعله ماورا بنفش، سنسورهای شعله مادون قرمز و سنسورهای شعله مافوق بنفش و مادون قرمز. شرکت فرانگار تبریز در حال حاضر، سنسور آشکارساز شعله مافوق بنفش را در رنج طول موج 180-280nm ، تولید می­ نماید. از جمله خصوصیات سنسورهای شعله تولیدی شرکت فرانگار تبریز می توان به حساسیت فراوان نسبت به تشعشعات ماورا بنفش، عدم تاثیر پذیری از نور خورشید یا نور محیط، تنوع در ولتاژ کاری و نوع خروجی و همچنین قابلیت تولید بر اساس سفارش مشتری اشاره کرد.

مبدل سیگنال دسته ای از سیستم های صنعتی هستند که به منظور تبدیل یک سیگنال الکتریکی به نوع دیگر مورد استفاده قرار می گیرند. در صنعت انواع مختلفی از سیگنال های الکتریکی وجود دارند که در موارد متعدد قابل تبدیل به یکدیگر می باشند. از آن جمله می توان به سیگنال های PNP، NPN و سیگنال های سویچینگ های خروجی در یک سیستم اعم از نرمال باز یا نرمال بسته اشاره کرد. با توجه به نوع نیاز کاربر، مبدل مربوطه در خروجی سیستم مورد نظر قرار داده می شود. در این حالت سیگنال خروجی سیستم به عنوان سیگنال ورودی که می بایستی تبدیل شود دریافت می شود و در خروجی خود، سیگنال تبدیل شده ورودی ایجاد می شود. شرکت فرانگار تبریز انواع مختلف مبدل های الکتریکی را با توجه به نیاز کاربر تولید می کند که قابل تولید طبق مشخصات ارائه شده توسط مشتری می باشد.

سنسورهای دما دسته ای از سنسورهای صنعتی هستند که به منظور اندازه گیری دمای یک محیط یا یک جسم خاص مورد استفاده قرار می گیرند. این سنسورها در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند که از آن جمله می توان به انواع مقاومتی و ترموکوپل اشاره کرد. سنسورهای دمای ساخت شرکت فرانگار تبریز در انواع خروجی مقاومتی و خروجی آنالوگ طراحی و تولید می شوند. ضمنا به دلیل تنوع فراوان این دسته از سنسورها، انواع سفارشی از این سنسورها بنا به درخواست مشتری و طبق مشخصات داده شده توسط مشتری، طراحی و تولید می شود.

انکودر جهت اندازه گیری سرعت ، جهت دوران و موقعیت دوران شفت می باشد. در این سیستم، پالس های الکتریکی A و B و دارای پالس zero برای تشخیص موقعیت شفت می باشد. استفاده از دو کانال A و B برای تشخیص جهت دوران(تقدم و تاخر فاز) می باشد.ضمناً انکودرهای ساخت شرکت فرانگار تبریز قابلیت ساخت طبق سفارش و مطابق با مشخصات ارائه شده توسط مشتری را دارا می باشد.